תקן British Retailers Consortium) BRC) הנו תקן בינלאומי לבטיחות מזון.
התקן פורסם על ידי איגוד הרשתות הקמעונאיות באנגליה ונועד להבטיח איכות ובטיחות המוצרים המשווקים תחת מותג פרטי, ולמנוע תביעות נגד הרשתות במקרה של אי התאמה, בהתאם לחקיקה אירופאית.
התקן משותף לגופי תקינה לאומיים באנגליה ואירופה כמו IFA ו UKAS .
במהלך השנים רשתות שיווק רבות מחוץ לאירופה החלו לאמץ את התקן מאחר ומטרתו העיקרית היא להבטיח את איכות ובטיחות המזון ולהבטיח שהקמעונאיים נוקטים באמצעי הזהירות המרביים תוך הקפדה על איכות בכל שלבי שרשרת האספקה: הפיתוח, היצור, ההפצה, הפרסום והמכירות של מוצרי מזון .
התקן מיועד ליצרני מזון (מפעלים) ו/או בתי אריזה המעוניינים לייצא לרשתות שיווק גדולות באירופה ובעולם.